Jdi na obsah Jdi na menu

Třebíčský deník

Třebíčský deníkLenka Novotná: Guglielmo Callegari zazpívá známé árie

Guglielmo Callegari zazpívá známé árie

Třebíč - Koncert mladého italského tenoristy Guglielma Callegariho je připraven na úterní podvečer v sále třebíčského divadla Pasáž. Italský tenorista, jehož zvučný hlas si měli možnost poslechnout diváci v Polsku, Španělsku i Švýcarsku, se v Třebíči představí už potřetí.
Autor: Lenka Novotná

„Vystoupení bude opravdovým bonbonkem. V programu zazní celá řada známých árií ze světových oper. Chybět nebudou melodie z děl Verdiho, Pucciniho, Bizeta i Gounoda,“ předeslal Jiří Hájek, spoluorganizátor koncertu. Po vystoupení v třebíčském kostele svatého Martina a bazilice svatého Prokopa se operní pěvec představí v sále divadla Pasáž.
A nebude sám. Ke společnému vystoupení si pozval Tišnovský komorní orchestr s dirigentem Vítem Marečkem a uměleckým vedoucím Jaroslavem Kolesou. Ostatně tento orchestr doprovázel italského tenoristu i při loňském koncertě v bazilice.
Pěvecké party bude spolu Guglielmem zpívat sopranistka Martina Macko, o klavírní doprovod se postará Rút Janečková.
Třebíčské vystoupení však není v letošním roce tenoristovou jedinou zastávkou v České republice. „V říjnu byl pozván hned na dvě významné kulturní akce. Vystoupil v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Trutnovský podzim a byl i hostem Malostranské komorní slavnosti, jež se konala ve Valdštejnském paláci v Praze,“ doplnil Jiří Hájek.
„Guglielmo Callegari má zvučný, nádherně zbarvený hlas. S enormním emocionálním prožitkem dokáže skutečně proniknout až k srdcím posluchačů. Rád se do Třebíče vrací, a má tu dokonce i oblíbenou restauraci,“ uzavřel Hájek.
Koncert, v němž mimo jiné zazní i slavná árie Nessum dorma z Verdiho Turandot, je na programu v úterý 8. listopadu v divadle Pasáž. Začátek je v 19 hodin a vstupné na vystoupení činí 140 a 160 korun, snížené je 100 120 korun.
 

 

Náhledy fotografií ze složky Třebíč 2011