Jdi na obsah Jdi na menu

Hrad hudebníků

O akci Hrad hudebníků.

Festival klasické a alternativní hudby HRAD HUDEBNÍKŮ se bude konat v neděli 6. července od 10 hodin na hradě Kunětická hora u Pardubic. Na různých místech hradního areálu zazní Smetana, Dvořák i Mozart, ale také klasická lidová hudba i alternativní hudební směry.

Datum konání: 6. 7. 2014 začátek od 10:00, délka 12 hodin
Místo konání: Státní hrad Kunětická Hora, , 533 52 Staré Hradiště
Typ akce: hudba
Organizátor: Státní hrad Kunětická Hora
Doba trvání: 12 hodin
Poznámka: Večerní koncert: 220 Kč
Na Hradě Kunětická hora zazní Smetana, Dvořák i Mozart. Hrad hudebníků začíná!

Festival klasické a alternativní hudby HRAD HUDEBNÍKŮ se bude konat v neděli 6. července od 10 hodin na hradě Kunětická hora u Pardubic. 
Milovníci hudby, kteří dávají přednost hradu před koncertní síní a trávou před křeslem, potěší Hrad hudebníků. Dobré divadlo, které je pořadatelem akce, návštěvníkům dokáže, že klasická hudba není nuda, ale může být i veselá. Po celý den budou na Kunětické hoře vystupovat orchestry ze všech koutů republiky, ale i středověké kramářské písně a folk.
Orchestr z Kopřivnice zahraje Valčík č. 1 A dur od A. Dvořáka a Humoresku. Zazní Jiřinková polka B. Smetany a známé melodie E. Morriconeho z filmu Tenkrát na Západě. Kopřivničtí si ale připravili i díla dalších mistrů, zejména Myslivečka, Bendy, Haendla, Bacha, Gerschwina a Beethowena. Dále během dne vystoupí orchestr z Tišnova se Smetanovou Luisinou polkou. Posluchači se mohou těšit na Dvořákovy Slovanské tance a Sukovu Fantazii D mol. Tišnovští zahrají Koncertantní symfonii pro housle, violu a orchestr od W. A. Mozarta.

Zatímco hudebníci z Kopřivnice a Tišnova vystoupí na hradním rondelu, na nádvoří hradu začne v 18 hodin večerní program. Na kamenném pódiu zahraje 65 členný Podkrkonošský symfonický orchestr ze Semil. Hradem se rozlehne hudba A. Dvořáka a jeho Slovanské tance, Smetanova Prodaná nevěsta a Janáčkovy Lašské tance. Pro náročné posluchače budou připraveny židle, pro romantiky posezení na trávě. Kdo by chtěl tančit, tak může u studny s pražskou skupinou Piosenki. A po cestě na hrad vystoupí krkonošský kytarista Petr Pachl. „Sice do filharmonie moc nechodím, ale tady se těším na to, až si dám na Kuňce pivo, lehnu do trávy a poslechnu si Prodanou nevěstu. Ta pohoda, už se těším,“ sdělil pan Petr Halama, divák Dobrého divadla. Pro děti budou připraveny pohádky a soutěže a po cestě na hrad atmosféru doplní řemeslné stánky. Hlídání dětí a stylové občerstvení bude zajištěno.

Hrad hudebníků se koná za každého počasí. Držitelé rodinných pasů mají vstup zdarma.
Dobré divadlo organizuje v letošním roce na hradu Kunětická hora i další akce: Hrad řemeslníků či Hrad divadelníků. Z výtěžku z těchto akcí budou financovány pohádky pro děti.
www.dobredivadlo.cz, info@dobredivadlo.cz, Hana Pařízková 728 124 313, Hana Brychtová 776 831 015776 831 015

 

Náhledy fotografií ze složky 176. Kunětická hora