Jdi na obsah Jdi na menu

Horácké noviny

Horácké noviny připravili článek s informacemi o připravovaném koncertu v Třebíči.

Callegari vystoupí v bazilice

24.05.2010

Třebíč - Loňský srpnový koncert tenoristy Guglielma Callegariho je ještě v živé paměti posluchačů. Dlouhým bouřlivým potleskem tehdy ti, kdož zaplnili prostory chrámu svatého Martina, odměnili pěvce i jeho doprovod. Callegari tehdy slíbil, že se do Třebíče vrátí. A svůj slib plní.


Tentokrát si ho třebíčské publikum bude moci poslechnout v nádherných prostorách baziliky svatého Prokopa. A nepřijede sám. Přiveze s sebou varhanního mistra a skladatele maestra Devise Formentina. Spolu s oběma protagonisty na koncertě vystoupí i další vynikající host, Komorní tišnovský orchestr. Pod vedením Jaroslava Kolesy toto hudební těleso vystupuje na koncertech a festivalech doma i v zahraničí. Tentokrát se na jejich umění mohou těšit Třebíčané.

A těšit se mají opravdu na co. V Callegariho podání zazní např. Bach-Gounodova Ave Maria, Verdiho slavné Ingemisco, Stradellova strhující Pieta signore, Ortolaniho Dolce sentire a další slavné vokální, varhanní i orchestrální skladby.

Koncert pořádá třebíčský spolek Sypejte ptáčkům. Uskuteční se v sobotu 12. 6. 2010 od 19 hodin. Vstupenky na ojedinělé vystoupení jsou k dostání v provozovně Kapucín - Copy repro, Blahoslavova 10, Třebíč Zámostí (tel. 568 840 931). Zbylé lístky k stání bude možno zakoupit přímo v bazilice před začátkem koncertu.

Autor: Ivo Nechvátal
 

Náhledy fotografií ze složky Třebíč 2010