Jdi na obsah Jdi na menu

165. Náměšť n.Oslavou, 18:00, kostel sv.Jana Křtitele

Koncert ke dni české státnosti

Cordial musica je občanské sdružení založené v roce 2010. Sdružuje zájemce o oblast popularizování klasické hudby.

Více zde: http://www.cordialmusica.cz

Svatováclavský festival hudby a umění
První ročník nově vznikajícího festivalu, který se uskuteční na konci září roku 2013, si klade za cíl spojit postavu svatého Václava nejen s hudbou, která bude převažovat, ale i s různými formami uměleckého vyjadřování. Festival se uskuteční převážně v Náměšti nad Oslavou a v Třebíči, ale i v okolních městech regionu ( Velká Bíteš, Hrotovice, Křižanov). Záštitu nad festivalem převzal rektor Západomoravské vysoké školy v Třebíči pan ThLic. Phdr. Marek Matějek Ph.D, Th.D, který kromě formální záštity festivalu přiblíží postavu svatého Václava a její historický, duchovní rozměr formou přednášky. V průběhu tohoto festivalu budou představena umělecká díla mladých i zkušených výtvarníků, která budou doprovázet jednotlivé koncerty. Vznikne tak autentické propojení hudby s moderním výtvarným uměním v prostorách převážně sakrálních staveb.

Cílem festivalu je kulturní, duchovní a společenský rozvoj měst a obyvatel v kraji Vysočina a jeho okolí formou koncertů, výstav a přednášek spojeným s postavou sv. Václava. Podpora mladých umělců a propojení výtvarného umění s hudbou. Přilákat obyvatele měst k setkávání, prožití uměleckého zážitku skrze hudbu a umění.
Více zde: http://www.cordialmusica.cz/svatovaclavsky-festival-hudby-a-umeni/

G.F.Händel: Concerto grosso a-moll, Op.6 HWV 322
Larghetto affettuoso
Allegro
Largo e piano
Allegro

J.Mysliveček: Quintetto
Allegro con brio
Largo
Presto

J.Suk: Fantazie d moll, op.5

E.Grieg: Suite im alten Style (Aus Holberg's Zeit)
Praelude, Allegro vivace
Sarabande, Andante
Gavotte-Musette, Allegretto
Air, Andante religioso
Rigaudon, Allegro con brio

Hana Novotná, housle
Filip Holacký, viola

 

Jaroslav Kolesa, Hana Novotná, Kateřina Matisová, Jiří Kinzel, Pavlína Sedláčková, Zdenek Dostál, Lenka Ondroušková, Jan Modrák, Tereza Krejčová, Irena Bauerová, Otto Hasoň, Martin Elefant, Filip Holacký, Dagmar Barašová, Arnošt Trkan, Hrbáčková

 

Náhledy fotografií ze složky Náměšť n.Oslavou 2013